equemylife

nytt elr är jag lite efter?

Kategori: Utrustning

.... Har ni sett detta träns på hööks förut? inte jag. ganska häftigt med det limegröna. gillar nackstycke också!

Finns att köpa för 389kr på hööks. Finns i strl. ponny, cob, full





Skulle Ellie passa i det? kanske ett sånt med rosa padding ist? haha

ser fram emot

Kategori: Allmänt

Jag ser fram emot på fredag då det blir sommarlov och för att det är fest då. Jag ser fram emot om 2,5 vecka då jag fyller år. 

hehe:D
iår vad det markebäck o strömsholm. på markebäck var det jätte trevligt. trevligt folk, trevliga och fina hästar, bra lokaler och bra mark. fina hagar och bra tänk. Dom visade upp deras hingstar och föl och vi fick klappa på stona. mkt roligt och trevligt.

Strömsholm var inte lika kul. då hästarna fick va i små grusade "sjukhagar" med inget vatten och ute ändast ca 2 timmar per dag.  man fick äns inte klappa hästarna där. ne usch
nu ska jag åka till min lilla tjeja:)

snabbis"

Kategori: Allmänt

Idag har jag vart på Markeväcks gård och på strömsholm. 

Kan berätta emr om det besökte sedan i ett annat inlägg.

Ska äta nu + jag är skit trött:P


Var inte för ivrig

Kategori: Allmänt

Många unga hästar i träning får ofta skador för dom går för fort fram och aldelles för hårt. 
Hästen får massor av muskler OCh man tycker att det är ju bra då kan vi köra på men dom får för mycket muskler än vad hästen själv tål. 
Det tar längre tid för senor, ligament, leder, ben och hovar att byggas upp. Därav får ofta yngre hästar som sätts i träning alldeles för hårt ofta får skador på leder och skelett. 
Man måste acceptera att det tar tid. Man måste sätta upp ett långsiktigt träningsprogram på över flera månader för att få en hållbar häst.


Man ska inte hasta fram nåt. Låt det ta sin tid. Lika så när en häst har fått en skada. Man får inte vara för ivirig. 


27/28

Kategori: Allmänt

Red ut en sväng på Lillan igår och hon skötte sig bra. Lät henne avgöra tempo och då valde hon galopp mesta dels haha turbo hästen haha 

Idag blir det dressyr i ridbanan tror jag, om jag orkar så slänger jag fram ett par bommar också. Funderar starkt på att rida barbacka idag också men får se:) 



igår dressyrpass

Kategori: Allmänt

Gick både bra och dåligt igår när jag red dressyr. Tillrckligt dåligt för att jag valde att inte va med på dressyrtävlingen idag. 

Vissa stunder så skötte hon sej galant och va sjukt fin men därimellan så protesterade hon igenom att inte lyssna för fem öre utan bara springer iväg. Tränade på LC programet och jag var på ett sånt humör att jag ville inte fortsätta förns vi hade ridit hyfsar okej. Att det blev en trevlig arbetstrav och avsaktningarna satt på plats, att hon inte peta ut bogen osv.. Vid galoppen fick vi göra om många gånger. Var skönt att rida ett hyfsat hårt ridpass, länge sedan. Och jo, jag hade lindat på frambenen och den ena lindade av sig utan att jag äns märkte det förns jag rider upp och ser linda med padden utsprida i ridbane sanden. hel lustigt för jag hade precis innan kollat så allt satt som det ska. Och jag anser mej vara duktig på att linda framför allt med elastiska med padd som det va igår. Men kan ju va att spännet lossna o det gick upp. :/ 


Idag blir det ett härligt dressyrpass!


vill dra tillbaka tiden...

Kategori: Allmänt

1år sedan <3


Ny dojjor!

Kategori: Allmänt

Nu har lillan fått ett par nya dojjor! vilket jag tror hon blev väldigt nöjd över! Hon fick bara fram den här gången. tror det räcker bra för henne!
Så nu kan jag rida ut med ett gott samvete! Tyckte så synd om henne när hon gick o ömmade så dant! Men nu slipper hon det! :) 

Jag släppte ut henne direkt efter så jag red inget eller så. Får se om jag ångrar mej sen och åker upp men just nu orkar jag inte rida eller nåt. 

Vet inte om jag kom med på dressyrträningstävlingen på söndag och vet inte om jag vill heller men kan ju va bra träning men ja vet inte... Har inte tränat ett dugg utan har mest ridit ut och slappat då det inte är så kul att ligga o nöta i ridbanan dag ut och dag in... 



igår var hon väldigt dyyyyrr!!

Kategori: Allmänt

Igår gick jätte bra! 

När vi skulle lasta så stannade hon först och kollade lite sedan går jag bara rakt på mot transporten och då går hon på sidan och sen in i transporten. Hon tycker om att kliva upp på rampen på sidan istället för att gå rakt på. Men hon gick så snällt så in i transporten. Skötte sig väldigt bra när vi kom på plats. Lite skrikig som vanligt oså. men jag kunde sadla utan problem oså.
Gick sedan in i ridhuset och gick runt hela ridhuset bredvid henne så hon fick kolla på allt och sedan hoppade ja upp och skrittade vidare. Sedan kom resten av min klass som va i denna grupp in och vi började lektionen.
Jag kan rita en bild sedan på vad vi hoppade förnåt men just nu är jag så hungrig. vaknade precis hehe. 

Men kan säga så att Ellie var grymt duktig och jag är så himla nöjd och stolt över henne! Dock hade jag önksat från mej själv en mer uttänkt väg och planerat bättre vägarna. Men från Ellies sida så kunde jag inte önskat nån bättre sprestation, hon var så duktig!!

Godjättesegmorgon!

Kategori: Allmänt

Godmorgon, ja  fast ja vill sova....  Skulle åkt till skolan men såg att det bara gällde 1,5 timme max och sedan var det bara o vända för att ta bussen hem och göra iordning och lasta Ellie så då sket jag i det. Jag hade ju inte kunnat börjat på nåt om jag var tvungen att dra på direkten. 
Och nu har jag ringt hovlsgararen (yes ja kom ihåg!!) och han skulle sko Linas pålle på Torsdag så tänkte om han kunde fixa fram dojjor på lillan men han hade fullt upp och var inbokad massor, men han bad mej att vara där då så skulle vi se om han kunde hinna med. Hon ska ju ändå bara ha skor fram så han slipper bak tossingarna!
Och nu ska jag lägga mig i sängen och sova nån timme för att sedan gå upp o åka till hästen! 

Bye bye
P.s Det kan komma bilder eller film om vi har tur :)

21

Kategori: Allmänt

Idag red jag ut tillsammans med Lina och vi tog det hyfsat lugnt tycker jag. Finns inte så mycket att säga. Ellie var lite trött då det är varmt oså.. ah
Ikväll ska jag grilla och ha det sjukt trevligt tillsammans med Lina! 



update

Kategori: Allmänt

Igår skrittade jag och lina bort på pållarna till sommarhagarna oc lät dom stå och beta en bra stund. sedan skrittade vi tebax (barbacka och utan hjälm ooppps!!!) Sedan gick vi in i ridbanan och tränade lite trix och sånt. Sedan hoppade jag upp och travade runt lite, hon kändes fin även fast hon är väldigt brunstig. 

Idag uteritt och imorgon tar jag med lillan till min skola och är med på hopplektionen där:) spännande!

Snart dax...

Kategori: Allmänt

Ska byta om och åka till stallet nu! Har ingen anning om vad för nåt vi ska hitta på idag men det återstår att se!:)
Tänkte bjuda på nån mer bild från igår:




ny header!!!

Kategori: Allmänt

Kolla vilken snygg header Lina gjorde åt mig!!! 

Tryck F5 om du inte ser den!



Dålig dag!

Kategori: Allmänt

Har haft en dålig dag idag... Blri så irreterad på folk som tror sig veta så mycket om hästhatering men har igentligen inte koll på nåt överhuvudtaget. Och skulle man säga emot så får man så mycket skit. Det är skitsnack på barnnivå. Vuxna människor som bör ha någon mognad i sig som beter sej som på lågstadiet. Vi som är 18år gamla beter oss mer moget än dom på 30-40+?? Är det så det ska va? Suck!

Iallafall så red jag dressyr i ridbanan, med den nya outfiten och snälla Lina fotade massor! Jag var irreterad från början och det gick ut på Ellie. Jag tappade tålamodet för tidigt vilket är grymt dåligt gjort av mig! 
Jag började tänka "tänk positivt, tänk positivt" och sedan andas! Och åter andas! och då gick det så mycket bättre. Ellie blev mer samarbetsvillig och jag fick mer tålamod! Så i slutet gick det jätte bra!



igår och idag

Kategori: Allmänt

Hejsan! igår red jag ut med Lina och Siren, Blev ganska mycket galopp. Först var Ellie jätte trött och även fast vi gick ut på ett fält och racade lite så vakna hon inte riktigt till. Gick och snubblade och segade hela tiden. Sedan efter att vi galopperat lite så typ på hem vägen så blev det turbo i henne haha då när vi gick ner på ett fält och dressyrade lite då blev det turbo och ville bara springa ist för att jobba lite. haha Hon behövde lite tid på sig att vakna till haha


Idag ska jag dressyra i ridbanan och vi ska ha våran ny gula outfit. Och Ja, jag ska ta bilder! åh så snyggt det kommer bli. Jag ska testa nova bettet och se hur hon trivs och funkar på det också! spännande:D Jag har inte ridit nåt ordentligt dressyrpass på hur länge som helst. Och ska vi vara med på dressyrträningstävlingen som är om en vecka så borde vi kanske börja träna på programet och liknande! hehe oopps!

Jag är med och tävlar x2

Kategori: Allmänt


Tryck på bilden för att komma vidare!

Jag är med och tävlar...

Kategori: Allmänt


Tyck på bilden för att komma vidare!

Ny design

Kategori: Allmänt

Hejsan! Pillade på en ny design igår och såhär blev den. Dock är headern otroligt ful men jag suger på photoshop och allt. Men ska be proffset göra en åt mig sen:) 

Tryck på f5 för att se den nya designen om ni inte kan se den:)

Lathet

Kategori: Allmänt

Hejsan svejsan! 
Åkte till stallet och släppt ut hästarna vid 9 tiden. Däremot så hade dom andrat tiden till 8.30 ist för 9.00 och jag hade inte sett det så dom kom ju ut lite senare men tror inte dom dör av det. Sedan så fyllde jag på och bytte vatten i Ellies hink. Sedan putsade jag lite träns. Gick sedan in i fika rummet och väntade på att Lina, Ellen, Kajsa skulle komma för vi skulle plugga ihop. Men ingen tänkte komma då så efter att jag hade väntat i en timme och suttit o småläst i en bok så gick jag ut och började göra höpåsarna + betfor och sedan mockade jag. Sen började jag städa och möblera om i mitt stallskåp. Det behövdes helt klart! Så nu är det fint i mitt skåp! Jag var klar vid 13 och då cyklade jag hem. Jag hade tänkt rida dressyr i ridbanan och linda hennen men sen så kom jag på att hon inte kan stå still och kan sparka när man tar in henne när dom andra hästarna är ute så då är inte det de bästa och sitta på huk och linda ben om man minte vill ha en bakhov i huvet eller ett bett. Så därför tänkte jag att jag skulle ta det senare men nu vet jag inte om jag orkar åka tillbaka bara för att rida. 

Förästen så har jag fått ett paket väntandes på att det ska hämtas ut. Dock måste mamma göra det i nkpg och hon typ pallade inte ta ut paketet och skicka med det när TB åker till jobbet i lkpg så jag vet inte när jag får hem det! Vill så gärna klämma och känna på det som finns inuti! Sen hoppas jag verkligen att det ligger ett till paket i brevlådan imorn för annars kommer jag bli väldigt irreterad då jag betalade in för länge sedan och skulle ha postats för 2 veckor sedan men dom glömde göra det så jag hoppas verkligen dom har postat det nu annars blir jag väldigt sur.
Nu blev det långt inlägg haha :P

HAha ser så kul ut, jämfota hopp haha


HAHA när jag skulle hoppa fram så hade hon vägrat på oxern så då hoppad ejag den igen och då avr jag inte berädd på ett "rakt upp, rakt ner" hopp. En !guppelhopp! typ haha så ja det blev lite fail.

16maj2012

Kategori: Allmänt

Ska snart cykla till Lillan och rida ut en lång sväng. Igår var vi ute och då var hon piggelin och drog järnet med matte över ett fält. Men men ;P
Idag kanske hon går at ha lite mer kontroll på över eller?? eh nae men haha. 

Bjuder på en bild från igår:

Mer komentarer:)

Kategori: Allmänt

Ni får komentera lite mer ;P
Tips  på vad ni vill läsa?

Vila <3

Kategori: Allmänt

Idag fick lillan vila! Orkade inte göra nåt utan jag brostade av henne lite och fixade mat + mockade och tog in hästarna och sen åkte. Lång dag har det vart och jag vill bara tat lugnt nu.

vill tävla mer!!

Kategori: Allmänt

Måste säga att jag längtar tillbaks till tävlingen igår. Det vara så jävla go känsla när man kom in på banan och skulle hoppa. Det var inte alls som med Dressyren, för då blir jag yber nervös för det är så mycket som måste hålla redas på. När jag hoppade så var målet att komma över och runt banan. Och ah det var skit kul!! Och sedan när man kommit över sista hindret och man gått felfritt det var sjukt kul! Jag fick lite tävlingstankar nu! Innan hade jag typ noll tävlingsplaner då jag kände att mina anerver inte pallar det men fan vad kul det va.! Så nu taggar vi dressyr den 27maj:)

Film

Kategori: Ellie

Bilder mellan klasserna!

Kategori: Ellie









Vacker i sina knoppar!:) Hennes huvud kommer fram mycket bättre än när hon har sin ponny lugg haha:)

Tävlingen

Kategori: Ellie

Hejsan! Hade en super dag med en super bra häst!
Dagen började med att jag va sur och irreterad då jag inte kunde få låna kedjan till hacket av en kompis så jag fick använda en läderrem istället vilket hon inte lyssnade på ett dug. Jag kunde knappt styra henne eller få stopp på henne. Så som tur hade jag packat ner ett extra träns med det tredelade bettet på så jag tränsade om och red på de istället. Det var en lång väntan men Ellie var jätte duktig med att stå och vänta. 
När det var vår tur på 70cm så fick man hoppa fram på nr 1 och 2 och d stannade hon på 1an två gånger och sedan hoppade hon den men stannade på 2an ist. så då började jag om och då tog hon dom fast hon rev första. Men som tur va så var det bara framhoppningen ;) Sedan så hoppade hon alla helt galant! Lika så i 80cm klassen. Hur duktig som helst dock tyckte hon publiken och en skylt som låg på sidan va lite läskig men annars inga problem alls:) 
Så det slutade med två välförkänta rosetter i två felfria ritter:) 


Bilder från 70cm klassen:

Över hoppar ganska rejällt på nr 2.

detsamma på nr 5

och lika dant på nr 9/sista hindret haha hon överhoppade på nästan alla haha. 

Bilder från 80cm:







:)

Godnatt

Kategori: Allmänt

Hejsan, har nu shamponerat ellies svans och knoppat henne och putsat träns o stövlar.
Nu ska ja sova godnatt!!

förberedelser!

Kategori: Allmänt

Längtar tills mina paket kommer!
Jag ska få ett paket med ett gult hansbo schabrak och ett paket med massor av olika bett som jag ska testa på Ellie. :)

Strax ska jag dra till stallet. Jag ska rida ut och sedan göra iordning allt inför imorgon:) Putsa stövlar, träns, osv och lägga fram allt. Sen ska jag knoppa Ellie och göra henne skinande ren:)

Ha det bra så länge så kanske vi hörs senare:)

ångest

Kategori: M.T.Classic Mix

Vaknade upp med en sån ångest som fortfarande sitter i... Drömmer mardrömma om natten då Emmet togs ifrån mig. Känns som allt var mitt fel! Kunde jag gjort något annorlunda så jag kunde fått behållt honom? Svar ja. Trodde jag det skulle betyda något, att dom kunde bara göra såhär, att denna dag skulle komma? Svar nej. Jag trodde jag skulle få stå vid Emmets sida till den dag han slutar andas. Jag har lovat mig själv och Emmet att hans ska få stå vid min sida en vacker dag. Det ska ske, jag ska ha min älskade häst tillbaks en vacker dag! Det är inte önsketänkande utan det är sanning. Kommer göra allt för att få tillbaks honom. Då ska han få gå i en fin hage tillsammans med Tandur och Ellie och ha det allmänt härligt! 


Mars 2011 Älskade häst <3

Gullehästen!<3

Kategori: Allmänt

Hoppat på en fantastisk Ellie idag! 
Fick låna Linas ponny hack och hon var som en helt annan häst! Asså jag satt o gapade hela tiden. 
Hur fin som helst. Och även fast hon blev lite pigg efter att hon hade hoppat ett par gånger så lyssnade hon skit bra när jag bad henne att stanna. Om jag hade haft det tredelade så hade det blivit en kamp, och tagit 287464553 år innan hon hade stannat. 

Jag är så himla glad att detta funkade! Kändes som en stor tung sten föll av henne, hon blev så avslappnad med hacket. Och då stod det ändå flera hinder framme som lockade henne. Ibland så kunde hon inte hålla sig så hon lixom drog sig mot hindret när vi skulle rida förbi haha SÖT!!

Men iallafall vi hoppade en sockerbit, ett plank, det läskiga skynket och några sockerbitar som låg på backen(utan bommar alltså fyra som låg ner som en mur typ). Hon skötte sej kanon. Känns bra inför på lördag! Imrogon blir det en välbehövlig uteritt. Blir en lugn sådan. Hon har inte fått gå på nån uteritt på länge typ en vecka då hon tappat sko och vi inte lyckats få av den andra men nu är den av. 









önsketänkande....

Kategori: Allmänt

Igår i skolan så longerade jag en häst vid namn Idor, han är en gammal herre på 19år. Han har inte världens finaste extriör från början men nu så är han så smal. Hans ryggrad petar upp, höftknölarna syns tydligt, kantiga rumpa, smal hals, det är bara ben och hud. Men han är så go och trevlig och även fast han är så gammal så kan han göra lite bus imellanåt. När jag stod och borstade honom så önsketänkte jag lite. Jag ville ha med honom i sommar till mammas sommarbete. Så skulle han få gå där som sällskap till mammas isläning och gå och mumsa på massa gräs och vara häst. Och sedan kan mamma elr jag rida honom nån gång i veckan lite lugnt så han får röra sig lite utöver det. HAHA önsketänkande :P Visst kan jag fråga dom i skolan men jag vet inte... ^^

Jag vill typ ta hand om alla hästar, haha svårt då det finns så många!! haha



Bilden är på Idor från skolan hemsida, dock är denna bild tagen för länge sedan då han inte är så fin i hullet längre haha

skit väder?

Kategori: Allmänt

Idag kommer min mamma och vi ska till stallet så nu väntar jag på attt hon sak åka från nkpg så ska jag dra hem till pappa och byta om och åka så ska vi fixa lite med allt möjligt i stallet. :)

Dock ser det ut att va ett skitväder :( 


1månad och 9dagar

Kategori: Allmänt

Tiden har stått still utan dej! Saknar dej så obeskrivligt mycket! En vacker dag ska du stå vid min sida igen! Jag lovar! Mama will get you back home darling<3 Skulle kämpat hårdare för dig! Jag hatar mig för att jag inte kämpade hårdare, jag gav upp och det kommer jag ångra för resten av mitt liv! <3 



Går inte en ända dag utan att jag tänker på dej!

vill ha åsikter om sadel!

Kategori: Allmänt

Vad har ni för åsikter om Globus dressyrsadel i syntet? 
Jag vill ha en biligare dressyrsadel som passar en häst med kort rygg, bred mage, låg manke. 
Alla sadlar jag testat på henne glider ju bara fram på bogbladen så dom som jag har nu måste jag ha svanskappa på för att slippa sadla om fem hundra gånger varje ridpass. 

Har ni några tips på biliga dressyrsadlar som kan tänkas passa? Tänk på att jag går på gymnasium och har inget jobb och måste betala den själv. Så en bilig! Sen i framtiden kanske det kan bli nåt flashigt men just nu får det duga med en bilig bara den passar oså. 



Fullt upp

Kategori: Allmänt

Har varit fullt upp så inte hunnit med att blogga. 

Igår var det lektrion och det gick väl sådär. Kände att jag inte fick ut något av lektionen men men. Ellie skötte sig bra bitvis.

Idag har jag vart i skolan och i norrköping sedan stressa till stallet för att kvällsfodra. Lina fick rida Ellie idag och det gick tydligen bra. Så det va skönt att höra.

Skickade anmälan nu till en träningstävling i dressyr som är den 27maj på Skonberga där jag ska hoppträningstävla på lördag. Spännande! Är taggad till 100 för på lördag! Vill ha det nu lixom!!


Stackars Lilla Ellie har fått gå på banan nu i flera dagars streck då hon tappat en sko och jag vill inte göra nåt annat än att skritta korta sträckor ute för att hpn inte ska belasta konstigt. Men imorn kommer min mamma och ska hjälpa mej att ta bort skon och verka av henne lite så får hovslagaren försöka komma nästa vecka så nu får hon gå oskodd men jag får hålla tummar och tår att hon inte ömmar fram.

Dressyrträning ikväll!

Kategori: Allmänt

Ikväll är det dags för dressyrträning! Hoppas Ida har nån bra övning idag, vill gärna träna galoppövningar men det brukar mest bli travövningar tyvärr. 

Men vi får väl se vad hon har tänkt sig. Nu ska jag hoppa in i duschen!

Bilder från idag!

Kategori: Foto













Sen fick Lina testa och rida henne vilket hon gjorde mycket bra!




TRÅÅK SÖNDAG!

Kategori: Allmänt

Har du/har du haft en ..
Egen häst? Ja
Foderhäst? Ja
Medryttarhäst? Nej.
Sköthäst? Nej
Sommarhäst? Nej.

Favorithäst
Namn: M.T Classic Mix "Emmet" 
Färg: Brun
Ras: Varmblodig travare
Bästa bus: Alla hans små bus är bäst:)
Ålder: 8år
Bästa minne med: Alla bra stunder var dom bästa! 
Sämsta minne med: Var väl när han åkte ifrån mig, och se hans ledsna blick! Inte hans fel men det var en hemsk stund!
Har ni tävlat, och isåfall i vilken gren?: träningstävling i dressyr och maskeradhoppning
Hur stor är hästen? 165cm

Din häst
Namn: Ellie
Färg: Brun
Ras: Kanpstrup och Halvblod
Bästa bus: -
Ålder: 14år
Bästa minne med: -
Sämsta minne med: När hon sparkade mej blå på låret??
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?: -
Hur ser din grimma till hästen ut: Lila nylongrimma med nån skavd text typ crazy elr liknande
Hur ser sadeln ut? Just nu en gammal brun stubben allround... Ligger inte alls bra!
Tränset? Rider mest på ett svart rundsytt remonträns, emn byter mellan lite olika nosgrimmor osv.
Hur stor är hästen? 157cm

Favorit
Ras? Travare, Knapstrup, frieser, Halvblod
Färg på häst? Svart, Skimmel eller isabellfärgad och när hästen har mycket tecken!
Gångart? Galopp
Ridskola? Aldrig gått på ridskola, bara en termin på nykils ridskola? och en termin på valla.
Häst/ponny? Emmet<3 & Pricken<3
Mocka/fylla höpåsar? Fylla höpåsar tror ja
Stegra/bocka? kvittar
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält? Hmm svårt val. men jag gillar värmen så får bli sommarfält
Stor häst/ponny? stor häst!
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Snyggare utan men det kvittar
Ridskor/ridstövlar? Ridstövlar
Hjälm/väst? Hjälm 
Sporrar/spö? beror helt på hästen! 
Rida själv/rida i grupp? Rida själv, då kan man välja eget tempo. MEn mysigt med sällskap!
Hoppning/dressyr? Dressyr, men hoppning är ju kul också:)
Pessoa/hack? Hackamore  !!!

Hur många … har du?
Ridbyxor: 4-5st 
Hjälmar: 1st, behöver ny
Säkerhetsvästar: 0
Ridskor: 1par som är i skolan. annars vanliga dojjor^^
Ridstövlar: 1par
Ridspön: 4st olika
Sporrar: 2par
Ridstrumpor: typ 5st
Kavajer: 0

Hur många har du/din häst?

Schabrak: ca 4st hopp och ca 6st dressyr tror jag om ag räknat rätt

Sadel: som jag äger är två st men fick låna med stubbensadeln och sedan har jag lånat mammas sadel. 
Träns: typ 7st men ska sälja 4st av dom då dom är förstora för Ellie. 
Benskydd: 6-7st framskydd och 5-6st bakskydd
Grimmor: 5st men vet inte om alla passar Ellie
Skor: eh just nu har hon bara fram.

Tävlingar!

Har du tävlat i hoppning? träningstävling e gång
Har du tävlat i dressyr? träningstävling en gång
Har du tävlat i fälttävlan? nej.
Har du tävlat i galopp? Nej
Har du tävlat i en annan gren? Ne 
Har du ett par vita ridbyxor? Ja
Har du en tävlingskavaj? nej
Har du en tävlingsskjorta? nej
Har du ett vitt schabrak? Ja
Har du vita benlindor? Ja
Har du en blå/gulrosett? nej
Har du en blå rosett? nej
Har du en gul rosett? nej
Har du en röd rosett? nej
Har du en grön rosett? nej
Har du en vit rosett? nej
Har du en clear round rosett? Ja
Har du en annan sorts rosett? ne, om inte hund rosetter räknas som jag vunnit när jag ställt ut hundar. isåffall har jag tonviss med massor av olika rosetter.



kan du?
Knoppa? Ja
Göra inbakad svansfläta? Ja
Sadla? Ja
Tränsa? Ja 
Sätta på ett täcke? Ja
Kratsa hovarna? Ja
Rykta? Ja
Få en häst att gå i form? Ja
Hoppa en bana? Ja
Duscha en häst? Ja 

Har du?

Skrittat: Ja
Travat: Ja
Galopperat: Ja
Hoppat: Ja
Fått en häst i form: Ja
Haft gymkhana? jag har testat på.
Lekar till häst: ja 
Galopperat barbacka över ett sommarfält: nej
Hoppat barbacka: nej
Stått på en häst: ja
Ramlat av: Ja 
Suttit i damsadel: nej
Travat i damsadel: nej
Galopperat i damsadel: Nej 
Suttit bak och fram på en häst: ja
Suttit på en stegrande häst: ja
Suttit på en bockande häst: Ja
Suttit på en skenande häst: ja
Ridit ut i grupp: Ja
Ridit ut själv: Ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit: Ja
Ridit kadrilj: nej
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst: kommer inte ihåg faktiskst
Varit med på en kadriljuppvisning? Nej

Har du ridit en
Arab? Ja
Shettis? Ja
Ardenner: nej
Connemara: ja
Korsning: Ja
Svensk ridponny: Ja 
Gotlandsruss: Ja 
Falabella: Nej 
a-ponny? Ja
b-ponny? Ja
c-ponny? Ja
d-ponny? Ja
storhäst? Ja

Äger du en/ett ..
Pälsglans: Ja
Hovolja/hovfett: Ja 
Flätgelé: Ja
Torrschampo: Nej 
Hästschampo: Ja
Ryktsten: nej
Rotborste: Ja
Ryktborste: Ja
Ryktskrapa: Ja
Hovkrats: Ja
Mankam: Ja
Svansborste: Ja
Massageborste: om det är vad jag tror så ja

Bett är en ren jävla djungel! Jag känner....

Kategori: Allmänt

Bett är en ren jävla djungel! Jag känner så att jag vågar knappt andvända nåt bett bara för att alla är negativa och kritiserar verkligen allt! Jag tycker vissa saker också tex. så hatar jag Pessoabettet och alla andra hissbett och även gagbett. Jag tycker det borde bli en lag/regel som säger att det döms som djurplågeri av användning av hissbett och gagbett på hästdjur. Så visst jag kan jag med. Jag har mina grejer som jag tycker rätt.

Tänkte dela med mig om vilka bett jag tänker använda på min häst och varför jag vill använda de bettet och till denna häst. 

Först och främst så har vi det tredelade tränsbettet med lösa ringar. Detta fick jag med Ellie när vi hämtade henne. 
Jag vill ju främst ha fasta ringa för slippa nypskador men har bettskivor ifall det skulle behövas. Det tredalde är ganska milt och snällt och det är de optimala att kunna rida på i alla grenar. Dock inte just nu på Ellie. Jag kommer kunna använda de bettet till alla grenar dock främst i dressyren! Där ska hon gå som en klocka på ett vanligt tränsbett! 

Jag har nu köpt ett Rakt pelham och ett ponnyhack av en tjej som ska skicka det snarast så jag ska få det i veckans som kommer. Jag ville igentligen inte komma till den situatuionen med att använda ett starkt bett men jag kommer nu göra det iallafall till en början. Och då främst i hoppningen. Och ev, fåtal gånger på uteritter. 

Ellie blir riktigt stark i hoppningen och jag klarar verkligen inte av att sitta och dra henne i munnen. Jag mår så in i helvete dåligt över att va tvungen att slita tag i henne. För att kunna komma något hyfsat mot ett hinder spm måste jag slita tag i henne fruktansvärt hårt och efter hindrerna så drar hon så in i bomben. Av att sitta och varje hopppass v a tvunen att dra så mycket i hennes mun kommer göra mer skada än gott. Att jag då tar ett pelham vid hoppningen iallafall till en början och då gör att jag inte behöver ta mycket i munnen kommer skona henne mer. Jag red ut med jaktkandaret en gång(vilket är förlångt tyvärr) och kontakten som jag kunde ha med hennes mun var perfekt. jag hade lagom stöd till munnen och ville jag att hon skulle sakta ner så kunde jag lixom ta back med bara nåt finger så ändrade hon till mitt tempo. det var sån grym känsla att få henne att lyssna som bra, från att hon bara sliter tygflarna ut mina händer och vägrar lyssna och det bara blir en dragkamp till en lugn miljö och allting var lugnt och fint inget bråk, inget stress inget bara lugn. 

Skiter i vad folk säger, jag ska köra på med pelham i hoppningen till en början. sen vill ja kunna ha en milt fint bett men nu får det bli såhär. Ska även testa att rida med hacket och se hur hon är. Kan va nåt det med. Men jag är så fruktansvärt larvig när det gäller bettlkösa alternativ framför allt med skänklar. Är livrädd att råka ta för mycket och knäcka näsbenet. Det behövs ganska mycket kraft men säg att hästen sticker och springer mot något som kan gå riktigt farligt till och du sliter till i hopp om att hästan skall stanna och knäcker näsbenet på hösten. Nae usch, tur som är att jag är väldigt mjuk i handen! :S

Så alltså min sammanfattning av det hela är att jag kommer rida på:
Dressyr: Tredelat tränsbett 
Hoppning: Rakt Pelham
Uteritt: Tredelat, pelham, Ponnyhack

och hacket kommer användas mer beronde på vad hon tycker om det. 

Och jag skiter i om folk tycker jag är dum som använder pelham men så är det. Vet inte varför jag försvarar mig men det är väl det att jag igentligen inte vill behöva använda det... :S? 




Vill 'ven testa ett novabett på Ellie då jag vet Emmet älskade de bettet och från början trodde jag inte det då han va så stark och kunde inte tro att han skulle trivas på ett supermilt bett. Så jag tror hon skulle gå bra på ett nova bett också.


ALLA BETT KAN BLI SKARPA, HANDEN BETYDER GANSKA MYCKET I DE LÄGET. STARK HAND=SKARPT BETT!

igår och idag

Kategori: Allmänt

Igår red jag i ridbanan och ställde fram en sockerbit som vi små hoppade över. tränade mycket haltaer övergångar i alla gångarter. Och att efter skuttet så skulle vi göra halt. jag har ju mest travhoppat då om jag kommer i galopp så suger hon tag i hindret så in i tusan och drar som fan så därför har jag mest travhoppat då jag har mer kontroll. Testade att galopp hoppa hindret och fan vad hon drog men fick stopp iaf efter hindret. Ska köra såhär ganska ofta. 
Inga höjder utan bara så att hon får hoppkänslan så att vi kan träna på att ta det lugnt före och efter. 

Sedan red jag Tur åt kajsa då hon är bortrest och jag har hand om honom nu i helgen. skrittade ut en bit barbacka och sedan kände lite lätt på honom i alla gångarter i ridbanan. Han kändes lite seg men villig. 

Idag, står det uteritt på schemat för båda hästarna! Min pojkvän ska följa med och rida ut tillsammans med mig. Ska bli skoj och se hur det kommer gå. Han har ridit ett par gånger men han är ju som sagt nybörjare. Han ska få rida på Tur då han är snällast! (och jag har pratat med Kajsa och det var ok för henne). 

:)


Min pojkvän och  Emmet i sommras!<3

barbacka tur

Kategori: Allmänt

Red ut barbacka idag tillsammans med Kajsa/Tur. Vi skulle galoppera och jag hade ingen kontroll alls på Ellie då jag höll på att ramla av då jag inte hade balans för att sitta kvar. Jag var livrädd haha tillslut fick jag stopp och jag satt kvar. Tills vi skulle ta nästa galopp så övertalade jag Kajsa att byta häst då Tur är som en soffa och det är ganska svårt att lyckas ramla av honom då man sitter där man sitter haha Så då fick kajsa rida Ellie för första gången, och det bliev barbacka ute i galopp haha Men hon satt kvar och rädde ut henne jätte bra:)

Kom även nyligen hem från bio med pojkvännen. Såg The Avengers. Helt okej dock hade jag önskat flera superhjältar så som superman, spiderman, batman osv... Dom är ju ganska vanliga och dom flesta känner till dom så det skulle va kul om dom va med också hehe :P

Sadlar tillsalu

Kategori: Till salu

Allround normal bom 18''(mer som 17,5) Fint skick, normalt slitage vid stiglädrerna, årsmodell 2011 Färg,mörkbrun 500kr







Pfiff Alberto Flatback sadel, normal bom, 17,5''(men är som 17'') Färg, svart. Köptes ny December 2011. 1700kr





sparkar, biter....

Kategori: Allmänt

Hejsan! Idag blev det en kortare uteritt med Kajsa/Tur. Först så hjälpte Kajsa mig med att dra bort den andra bakskon då hon tappde den vänstra bak igår. Så då fick hon gå barfota bak och hon ömmade ingenting så då får hon fortsätta gå så. Förhoppningsvis kan hon få gå barfota hela runt om men vi får se hur det går. 

Igår sparkade Ellie mig på låret så jag är jätte blå där och super öm. Hon sparkade mig när jag skulle kratsa bakhoven. Hon hade ganska mycket "damp" då och sparkade och bet mig. Pratade med ägaren och hon sa att hon är inne i den perioden då hon ska testa mig, och se hur mycket jag klarar av och står ut med innan jag ger upp. Så det är alltså bara att hålla ut. Men som sagt så är det totalt oacceptabelt att hon sparkar, biter och springer över än! Men det är bara att stå på sig och hålla ut! Antar jag:/


Nytt i garderoben!

Kategori: Utrustning

Då har man ett Nytt fint schabrak påväg hemtill mej! Ett gult i dressyr från Hansbo! Kommer passa skit bra tillsammans med mina gula benlindor!