equemylife

Torsdagens!

Kategori: Allmänt

Köpberoende/problem?

Kategori: Allmänt

Idag var jag inne på hööks och dom har lite rea där. Skulle väl igentligen bara ha lite flugspray men kom ut med något mer än bara flugspray. HAHA men mest nödvändiga saker haha 

Det blev Renons Flugmedel, en flywell, strasspannband med sveriges färger och ett par röda knäskodda ridbyxor. 
Gick på strax under 600kr för allt vilket är ett kap men tanken var inte att jag skulle köpa upp delaar av mina födelsedags pengar.. plus att jag ska ut på fredag så då rycker lite pengar där. :( 



Observera färgen på flywellen! har en grimma som matchar doch hade jag inte tänkt att ha den i hagen men får väl offra den. Ingen dyr grimmma precis men snygg:)

Mys i hagen

Kategori: Allmänt

Igår var jag bara ute och klappade på Ellie och gav henne ett äpple och en morot och sedan plockade jag bort regntäcket. Hon hade fått ha på sig det då det hade regnat konstant men sedan hade det brutit upp och blivit fint så då fanns ingen anledning till att ha täcke på sig.  
Vi ståd och myste lite oh jag kliade henne under magen vilket var väldigt uppskattat då jag inte fick gå där ifrån sedan för hon ville jag skulle fortsätta klia, haha söt. 

En bild från igår:)



Idag ska jag rida ut i skogen och ha det mys! :) 

Blöt häst

Kategori:

Ellie fick komma in en sväng nu på dagen och torka då det rergnade så mycket och jag vill inte lägga på sadel
på henne när hon är blöt. Så ska rida lite senare :) Hon är så söt:)



n

jag lever

Kategori: Allmänt

jag lever det gör jag. men tappat blogglusten lite smått:(

Ellie mår bra. Hoppade häromdagen och hon var lit lsutig, ganska seg och bockade och sparka bakut massor men ja hon är väl trött nu igenom att dom går ute nattetid.

seegt

Kategori: Allmänt

Seg uppdatering som tusan. ska försöka få ihop några inlägg imorn/idag. :)

klätterbacke, galopp på fält

Kategori: Allmänt




Blev en härlig kvällstur till klätterbacken och sedan red vi ut på ett stort fält och "små dressyrade" och galopperade massor, Ellie var pigg och glad. Dock var det såndöär härlig energi som är perfekt för dressyrarbete. Dock blev hon lite överladdad ibland så det blev lite brallar men annars gick det att få henne väldigt fin stundvis.

Har vart massor nu i ett par dagar därav dålig uppdatering. har jobbat, fyllt år osv. Kommer nog fortsätta vara fullspäckat denna vecka. Ska jobba, städa ur boxen och skrubba den, kolla hagar, fira min födelsedag med familjen, utgång, osv men ska försöka hinna med och blogga:) 

Grattis till mig! 18år!

Kategori: Allmänt

Fyller 18år idag och var ute på fetaste utgången igårkväll/natt kom hem vid 4 på morgonen och nu mår man som man förkännar. Har varit och skrivit på hyreskontrakt. Vet inte om jag nämnt det men jag har hittat ett annat stall då jag inte klarar med stallet jag står i nu. Mycket negativa saker tex hus och massor folk tätt in på och inga ridvägar. Men på det nya stället så ligger det vid skogen med en grusväg in. Man slipper alla tonvis med människor och bilar. Ett litet privatstall på 8boxar. Jätte mysigt. 

 

Nu ska jag strax åka till stallet och träffa Ellies ägare som kommit ner på besök. Så det ska bli trevligt! :) 

 

Jobba

Kategori: Allmänt

Jag ska strax sticka och jobba så jag kommer inte kunna blogga något under dagen. Kanske kommer det upp ett inlägg ikväll. Jag ska även börja ta tag i alla ovisade filmer som jag lovat visa upp men måste redigera lite på dom först. Men dom kommer:) Ha en bra fredag! Kram

today

Kategori: Allmänt

Komentera gärna lite mer:) 

 

Idag blev det en uteritt till stockarna. Härligt. Idag var Ellie trevligare i hanteringen än vad hon vart dom senaste dagarna. Hon testar för fullt just nu! Vilket är mycket jobbigt men så är det. Imorn får hon nog vila då jag ska jobba hela dagen. 

Resten av bilderna

Kategori: Foto

Här kommer resten av bilderna.
Hon var väldigt besvärliga de ridpasset. Hon stannade och frys fast och bråkade. Men förutom det så var hon fin men lite spänd i mellan åt som kan synas på bilderna.

Plus så får jag världens hemskaste stolsits i denna sadel. Det är sjukt. Brukar inte ha stolssits men med denna sadel så får man det automatiskt... inte kul alls!

Provsmak på dagens pass

Kategori: Allmänt

exakt 1år sedan

Kategori: Allmänt

Bilden togs den 12 juni 2011 kl. 21. 58

12juni

Kategori: Allmänt

idag red jag lite barbacka i ridbanan och det gick inte så bra. det gick hyfsat när jag jobbade henne i skritten men sedan i traven gick det dåligt då jag skumpar och är så obalanserad då så hon blev bara irreterad på mej. Så då fick Lina hoppa upp o rida lite. Då hon har bättre balans när det gäller att rida barbacka. Jag måste träna mer på det men svårt när man blir irreterd på sig själv när man bara skumpar omkring. 

Kommer kanske film/bild sedan när jag fått av Lina:)


Jag vill hoppa!:)

Kategori: Allmänt



Söndag

Kategori: Allmänt

Söndag Ännu en uteritt med kajsa och Lina på deras hästar. Det var regningt igen som vanligt nu förtiden... 
Ellie är så söt för när vi ska galopera iväg så brukar jag ibland vara sist och då brukar jag hålla tillbaks henne så att hon går iväg på mitt komando. Och då är hon så övertaggad att hon står på stället och studsar och ibland så reste hon sej och stod på bakbenen och hoppade haha söt. Hon kan göra sånt men hon står kvar och stannar ändå. Vilket är super skönt. och håller man henne kvar så tillslut slutar hon studsa och lugnar ner sej och sedan kan man välja vilket tempo man själv vill. vilket är super skönt. Inte kul att så fort några andra sticker iväg så drar ens egen också helt okontrollerat haha

Sjuk bra låt! 56746 miljonte gången jag lyssnar på denna sjukt bra låt!

9juni2012

Kategori: Allmänt

Vet att jag inte uppderat på länge men vart mycket saker nu som varit ganska jobbiga så inte orkat med nåt inprecip. 

Idag blev det en uteritt runt harvesta i regnet och igår blev det en uteritt med Lina/Siren runt sjön.
Idag har Ellie vart ganska besvärlig om jag får säga så. Hon ståd och försökte bita mig hela tiden när jag borstade henne och kunde inte stå still för fem öre. Men men hon var trevlig i ridningen iallafall:) Känner att det blir mycket uteritter nu för tiden :P

Tror hästarna njuter för fullt och tror det är bra för vår själ också. Va ute i friska luften i naturen:)
Jag tycker skogen är så mysig och härlig och fri men jag är också rädd för skogen... Skulle aldrig klara av att bo ute i skogen eller campa ute i skogen eller liknande. :P


Har det blivit nån skillnad??

Kategori: Allmänt


23 april 2012



26 april 2012




9 maj 2012



30 maj 2012



2h

Kategori: Allmänt

Igår red jag ut på en uteritt själv med Lillan på över 2timmar. Det var väldigt mysigt! Att bara fara ut i skogen och ha det mysigt! Super härligt! Det har blivit mycket uteritter och sånt nu. Men det är härligt det!

Idag fick lillan vila!


Bild från gårdagen. 


Redan otroligt saknad...<3

Kategori: Allmänt

Våran fina stora vita schäfer Ticken fick inatt springa vidare med alla andra hundarna i himmlen! 
Världens finaste vita schäfer! Så otroligt rolig hund! Han var alltid full av glädje och fart. Så himla personlig hund! Saknaden är stor!!<3








paket, uteritt i ösregn, diss,

Kategori: Allmänt

Har vart ganska segt med uppdateringen nu. 
I Måndags ståd en uteritt på schemat och det blev en i ösregn typ. När vi kom fram så var hästarna dyngsura och alla kläderna var dyngsura. Det hemskaste var nog dom sista 5-10min då regnet nåde in till underkläderna. Nae usch ingen trevlig upplevelse haha. Sedan fick Ellie stå och gotta sig i sin box med massor av gräs och hösilage och med en Fleece + ett stalltäcke. Det tyckte hon var mysigt! :) 

Idag elr ja i tisdags (har ju övergått till onsdag nu) så red jag ut en kort sväng. Fick även hem ett paket idag! Där det låg ett clincher pullarträns med matchande clincher förbygel! Så Ellie fick inviga tränset idag och hon va dö snygg i det! Dock så gick inte förbygeln på då hon är för grov över bogen. Men kanske går att lösa det ändå. Just nu så sadlar jag sadeln jätte långt bak för att efter 5-10min så har den redan åkt fram så mycket. Just nu är inte en förbygel aktuellt då alla sadlar glider fram. Men ville ha det för att det är snyggare än att bara ha en martingal. haha 
Om jag skulle sadla längre fram kanske det skulle gå men åh vad det sak va så svårt. 
Jag hatar det här med sadlar o grejer. snart skaffar jag mej en bomlös o bara slipper allt detta skit. Eller börjar rida barbacka resten av livet ut. 


Dissar SADEL OCH BETT DJUNGELN!! 




Detta träns + förbygeln på bilden fast svart fick jag hem idag. Dock begagnat men fick det biligt så ska putsa upp mässingen och allt så kommer det bli som nytt...nästan :D

en seg upd

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan och jobbar. Sjukt segt! Huvudet är helt rörigt så ska nog ta en paus nu. 
Igår hoppade jag lite smått med Ellie och det gick helt ok. Kommer upp film sedan när jag orkar.
IDag vet jag inte vad som sker men en uteritt tror jag. 



Min lilla voffsing:) <3 Izzie :)

shopaholic syndrom

Kategori: Utrustning

När jag var liten så brydde jag mig inte ett dug om att ha snygg utrustning överhuvudtaget. Det ända var att jag tyckte att det var fint och coolt att ha benskydd för alla andra hade det men annars så hade jag inte kunskap eller intresse för sånt. Jag hade ett shabrak, en sadel o ett träns och det va de. Brydde mej inte om att ha ett snyggt träns eller lägga pengar på det. Dock så köpte jag faktiskt på en utav mina födelsedagar en ny sadel(hööks sadel) då jag tyckte den va fin och att jag behövde en lite större sadel då jag hade växt ur den gammla ponny sadeln. 
Och då var jag jätte stolt som hade lyckats samla ihop pengar(önskade mej pengar) till att kunna köpa en egen. Så på min födelsedag så åkte vi till hööks och köpte en. OCh då fick jag med mej ett enkelt ljusblått schabrak också vilket var ju fint tänkte jag. 

Sommaren 2009 så sålde vi min ponny då jag hade vuxit ur honom och jag ville ha en häst istället för ponny. Då blev det ett uppehåll på 1år fast jag red andras hästar osånt. augusti 2010 hämtade vi älskade Emmet och då fick jag upp ögonen för att träna hästen korrekt och för dressyr. Fick även upp ögon för utrustning och att det är väldigt kul att köpa snygga träns och schabrak. Så december 2010 köper jag mitt första träns för mina egna pengar och efter det har det eskalerat till nåt slags shopaholic syndrom. Innan Emmet så red jag 95% av tiden ut i skogen. Men när jag fick Emmet så började jag gilla dressyr och att utvecklas. Innan så var dressyr det jag hatade mest av allt och ja jag var väldigt bortskämd. Mamma mockade och gjorde allt. Ibland sadla hon och borstade hästen åt mej så red jag bara. Men när Emmet kom in till mitt liv så växte jag upp och tog ansvar på direkten. Jag mognade så otroligt då. Han har förändrat mitt liv kan jag säga. 

Det jag tänkte säga med det här är att mitt shopaholic syndrom för hästsaker har svalnat nu och jag tycker inte det är lika kul att göra av med exakt alla mina pengar på 479829682 olika träns och schabrak... 

Håller jag på att bli sjuk....?



regn....regn.... och regn

Kategori: Allmänt

Inget mysigt väder idag. Det regnar och är ganska kallt. 
Ellie går utan täcke men om hon är super kall när jag kommer så kanske hon kan få på sej ett tunnare täcke för regnets skull. Tycker det är larvigt när dom slänger på hästarna tonvis med täcken. Dom fyser inte på samma sätt som vi gör. Hur skulle dom annars klara sig ute i det vilda. Hästen skaffars mej olika lager av hår som skyddar och när det inte räcker så huttrar dom. Ge dom mer mat så dom blir varma av att äta istället för att slänga på 574648228 olika täcken. 
Nej bäst jag slutar nu för jag kan fortsätta i all evighet med sånt här haha.

Igår red jag lite i banan och det gick väl sådär. Ellie var pigg och ville galoppera hel tdien och jag var trött och typ skratt/grät hela tiden. Vilet resulterade till att jag bad Lina och Ellen rida henne i slutet. Så först hoppade Lina upp och red lite och sedan hoppade Ellen upp. Gick jätte bra när dom red... Suck går alltid så himla dåligt när jag rider. Vet inte varför. Om jag gör på nåt konstigt sätt eller om det är att Ellie protisterar mer mot mej nu när hon börjar lära känna mej. Jag vet inte men det är jobbigt haha. Men det är stråtts allt ett sto jag har.


Idag blir det en uteritt i regnet. Kan bli härligt eller inte. Sedan ska jag festa så ska väl försöka dra till stallet inom en snar framtid iallafall. 


............Goo mud sandy brandy dirt land...............................................Black angel of the rosen bushes...............


Tro det eller ej men det där är deras namn. Detta är då mina två kaniner, två helsyskon och båda är honor och nästan lika jobbiga båda två. Dock är dom bara bebisar där på bilderna. Nu blir dom 1år snart och vuxit till sig lite. Ändrat färg och fått en "extra haka" alltså en sån där ful krage liknande sak under huvet. Ser hel lustigt ut. hehe