equemylife

Snygga Tandur

Kategori: Allmänt

jag lever nästan!

Kategori: Allmänt

Hejsan Jag lever och är nästan hel! Har inte haft internet på datorn och internet på mobilen var så trögt. 
Det har inte hänt så mycket igentligen förutom att jag hoppade i tisdags förra veckan och hon bockade av mej så jag slog i axeln och fick åka till akuten. Tur va så hade inget gått ur led elr brutits. Utan en muskelskada ändast. Efter det fick Ellie vila i tre dagar då jag inte kunde rida något med armen/axeln. I förrgår red jag ett lättare pass ute på ett fält. Hon gick på pelhamet då hon hade stått ett tag och var pigg och vi va ute på ett fält där hon kan tända till lite och desutom hade jag min arm/axel som jag inte kunde göra nåt med knappt så då fick det bli som det blev. 
Jag har tagit massor bilder som jag ska lägga upp här inom den närmaste dagen då jag är hemma hos pappa och har internet. 

Igår skulle jag ridit ut men istället så hade Ellie tappat en sko. Suck! Funderar på att dra av den andra o låta henne gå barfota fram tills skoningen men vi får se. 

Idag är det utgång med vännerna så jag sitter och färgar håret och gör mej fin hehe :P

En bild från när jag red på fältet




tandur

Kategori: Allmänt

Igår satt jag på Tandur (isläning 5år ändast träns och ledvan) och även skrittade ett par steg. Super duktig var han.

Ska berätta mer men har ont om tid just nu. Kommer även film senare. 



Idag har mamma hand om Ellie. Åkte med Lina till stallet. skrittade lite på Siren påväg till padocken. Fick även rida lite på en annan häst där som heter Walle, en stor kille och han är bara bebis. tror 3-4år typ gick också bra:)

imorgon gäller det!!

Kategori: Allmänt

Igår blev det dressyr i padocken... väldigt kort pass. Hon har fått ett trampskada på ballen på vänster bak så jag ahde linda in det med lite sårspray och gjort rent osv. Hon fick gå ut i hagen med sårspray och en boot på den hoven så det inte blir mer upptrampat. 

Imorgon flyttar jag Ellie hem till mamma! vilket ska bli jätte kul! Sedan efter hon har stått  hos mamma ett par veckor så flyttar hon till nya stallet. Kommer bli kalasbra tror jag:D 
Skönt att slippa ullstämma. Den tråkiga omgivningen och mycket mer. Ska bli skönt med ett mindre stall med trevligt och glatt folk! Med bra ridvägar!! Awsome! 

Promenad

Kategori:

Ellie fick en promenad idag då jag inte hann mer. Men det var mysigt. Igår hoppade vi stuts fast bara en och det gick suveränt! Hon var så duktig :) i början så drog hon som satan så då kom vi för fort in och hon fick jobba som tusan för att komma över. Hon sköt mej nästan ur sadeln plus ett bocksprång efter haha men när vi travade on o tog det lungt så då gjorde hon det super bra! :) Bild från vår myspromenaden

låter mysko

Kategori: Allmänt

Såg detta på Dressyrmupparnas blogg och tycker det låter väldigt underligt, alltså inte vad Linn har skrivit utan det andra haha. 


"

Jag blev riktigt intresserad och nyfiken när jag läste detta på Hippson. Vet ni vart det finns mer att läsa om den här ny metoden?

”Ett forskarlag från Nederländerna och Belgien har börjat undersöka en ny teknik för behandling av akut fång – och de presenterade sina första resultat på konferensen. Metoden bygger på att minska den djupa böjsenans inverkan på hovbenet, för att minimera risken för att hovbenet roterar och även för att lindra smärtan. För att åstadkomma detta injicerade de botulinumtoxin, alltså botox, i muskeln som hör till senan – för att få den att slappna av. Preliminära resultat pekar på att det skulle kunna fungera och att det inte påverkar hästens förmåga att röra sig i så stor utsträckning.”

/Linn

"




Känns väldigt mysko att botulinumtoxin(BLT) skulle hjälpa till det. Skulle aldrig våga spruta in det i min hästs ben. Då det är det som orsakar botulism och är nära besläktat med stelkrampstoxinet. BLT är en av dom naturligaste toxin som överhuvudtaget existerar och där en dödlig dos uppgår till endast 2-3 mikrogram. Så nej jag skulle verkligen inte vilja spruta in det i min häst. Och tycker det låter väldigt konstigt…

vila...

Kategori: Allmänt

<3

vila

Kategori: Allmänt

Ellie fick skor igår vilket hon och jag är happy för! Det blev en uteritt vilket var uppskattat från bådas sidor! Idag får hon vila! Hon har gått mycket nu så det förkännade hon! Hon fick lite klappar bara :)

Snacka om skönt då! Har fått min hoppsadel såld så ska posta den nu i helgen. Ska bara hitta en låda eller nåt att stoppa den i. Kommer sakna min älsklings sadel men men. Har ju tur som har fått en ny älsklings sadel! haha

fjärde juli

Kategori: Allmänt

Dressyrade idag i banan. Har blivit mycket i ridbanan nu då hon tappade skon ode. Men imorgon kommer hovslagaren så då ska vi rida ut och mysa i skogen!  

Det gick väldigt bra idag faktiskt. Jag jobbade massor med min sits igenom att den har blivit förjäkligt ful nu när jag bara ridit omkring i hoppsadel i ett par månader. Jag har sjunkit ihop och hamnat i den hemska stolssitsen. Vilket jag vill få veck! Jag ville få henne framme och uppmärksam på mina hjälper. Och målet i slutet var att kunna plocka av bettet och rida på hacket endast och det ska va samma effekt. 

Uppnåde jag målet? Svar JA! Jag plockade först av tyglarna bara men då gic hon o fipplade med bettet så då plockade jag bort det. och hon gick som en klocka hela tiden. Så fin! Hon börjar fatta hur hacket funkar nu vilket är super kul. Vet inte om jag sagt det men jag har ridit med hack och tredelat med två tyglar nu ett par gånger för att hon ska lära sig hacket och för att hon ska lysssna bättre på bettet. 
 
Åh jag älskar verkligen sadeln! Den är mumma. Idag hade vi en lila outfit. Lila mias schabrak och lila benlindor. Tog dock ingen bild. 

Bild från igår!

är med och tävlar

Kategori: Allmänt

min nya sadel

Kategori: Allmänt



Jupp jag köper sadeln! Den låg mycket bra på henne och gled inte lika mycket fram som dom andra sadlarna vilket känns väldigt skönt. Ellie verkade trivas och jag trivs! Dock ska jag köpa en annan sadelgjord och en anti glid pad för att det ska bli extra bra. Att en sadel glider fram på Ellie är nästan omöjligt att undvika. Men denna gled inte lika mycket fram som dom tidigare och så låg den betydligt mycket bättre på henne. 

Jag är glad! äntligen en dressyrsadel och äntligen en vettig och fin sadel och äntligen en som passar!

lånar sadel

Kategori: Allmänt

En rolig grej och det är att jag ska få låna hem en dressyr sadel och testa på Ellie och om den passar så självklart köper jag den. Jag tror verkligen på denna sadel! Tror den kan passa bra. Det är en begagnad santa cruz dock vet jag ej vad för modell. Den ser ut att ha sittpunkten långt fram vilket är det som jag söker. vidden verkar ok. Den ser ut att vara hyfsat rak. Och den ser kort ut alltså att den skulle passa bra på en kort rygg. 

Ellie söker en sadel som är rak med sittpunkten långt fram. Som är kort i överdelen. Normal/vid
 
Jag söker en djup, med mycket stöd. Har själv inte mycket krav då jag nöjer mej med det mesta haha. Dock skulle det va skönt med en sadel som inte är allt för sten hård men huvudsaken den passar Ellie då hon har så sjukt svårt att hitta en sadel som passar. 

sko lös :(

Kategori: Allmänt

Kom till stallet och skulle rida en sväng på Ellie och då märker jag till min fasa att att sömarna på ytter sidan av hoven hade lossnat och försvunnit så skon var ju ganska lös:( Där rök alla planerna om en galopp sväng ut i skogen. Skrittade bara ut i skogen ist. Vill inte trava elr nåt när skon är så pass lös. Men det var mysigt ändå. fast mycket flugor och knott:( Lite bro träning blev det också och upptäckts färd! :) 



Bild från idag:) Mys:D

göteborg

Kategori: Allmänt

jag har varit i göteborg under helgen där av ingen bloggning.!