equemylife

sorry dålig upda...!

Kategori: Allmänt

sorry att jag inte uppdaterat det bara blev så men det får bli ordning på nu! 

Fredag: hoppade titthinder, gick bra dock var hon stark som en oxe! Trodde hon skulle stanna på vattenmattan men inte, hon stannade på mattan som hänger över en bom hehe. Men sen va det inga problem


Lördag: Red ut med Lina och Siren och vi gjorde mycket övergångar vilket är väldigt nyttigt! Gick väl sådär. Hoppade av och sadlade om då sadeln hamnar framme på bogbladen efter en kort stund. Då kunde hon som vanligt inte stå still och bara fladrar runt och håller på. Mycket irreterande!

Söndag: Började med världens längsta stallmöte haha 2timmar långt, va inte mycket märkvärdigt dom sa så lite waste of time. Sedan kom Sandra och red på Ellie, Sandra red henne väldigt bra och mjukt! Dock var det problem innan och före vi hon red. Först gick det inte att hämta henne i hagen, sedan kunde jag inte spänna fast henne i gången för och skule springa över mej och en till i stallet, hon tramnpade sönder massa saker, höll på att trycka in en som gick förbi i väggen, efter att jag lyckades spänna fast henne så ståd hon där och kastade sig från sida till sida. o gnäggade hyseriskt! Fick slarvborsta och sedan slänga på sadeln. Fick gå in i boxen och tränsa för att slippa risken att hon går över mej och drar när jag tar av grimman. Sen när hon kom ut i ridbanan så var det lugnt. Efteråt så tog jag av sadeln ute och hon sprang omkring och kickade åt mig. Skulle kratsa hovarna och kolla om den ena skon var lös ja då sparka hon mot mej så in i tusan. 

Känns inte så kul då det känns som en helt annan häst än den jag hämtade och skulle ha den 14 april 2012. 

Får se hur det blir idag då jag måste åka till stallet innan insläppet för att hinna med allt innan det är dags för party.

titthinder

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Ska snart till bup på möte sedan ska jag försöka få med mig mamma till stallet och kolla när jag hoppar! Hoppas hon kan hänga med:D (jag träffar inte min mamma så mycket men vi delar hästintresset. Hon har en unghäst som hon rider in just nu i ett annat stall) 

Ska hoppa titt hinder idag! kan va nyttigt! + att jag får se om hon är rädd för något så vi behöver träna på!
Det kommer va vattenmatta, plast"vägg" "matta"(en plastmatta som hänger på en bom), sen ska ja lägga lite allmänt med skräp(sockerbitar, koner) under hindrerna osv. :) Ska försöka se om ja kan bli filmad:D

Härligt dressyrpass

Kategori: Ellie

Red ett dressyrpass på damen och till en början va hon stark stretig och stel. 
Gjorde mycket serpentin bågar för att mjuka upp henne och lite sidvärtsrörelser. Ochd et gjorde susen!
Fick även säga till henne på skarpen ett par gånger för hon inte lyssnade men efter det så skötte hon sej hur bra som helst. 
Hon var mjuk och härlig. Hon lyssnade super och ja hon va skit duktig. Testade på lite sluta och det gick kanon dock vill hon gärna stjuta ut bogarna men det är bara at träna vidare. Känns jätte bra och imorn blir det hoppning och det känns som vi har en bra grund inför hoppningen imorn då hon verkligen lyssnade på mig idag. Men jag får arbeta på samma sätt imorgon om hon stretar på. 

Hon fick ha sina nya damasker på sig och hon blev så snygg i dom tillsammans med ett vit Mias Rs schabrak! 

dagens inköp

Kategori: Utrustning

Blev bara två par vita damasker med lite ludd på isnidan att ha när jag tränar dressyr och inte orkar slänga på benlindor :P Blev inte luddset då jag inte hittade nåt som jag ville till hundra ha.

Hööks

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Strax tänkte jag åka till hööks, och kolla vad dom har för kul saker. 
Tror jag ska köpa lite ludd till grimma osv. 
Sen kanske det blir nåt mer. 
Lägger upp bild på det ja köpt!


eric saade

Kategori: Allmänt

Hejsan bloggen! haha ne men idag skrittade jag ut en bit bara på ellie. Det blev barbacka och det varförsta gången barbacka på Ellie. gick kanon. Åh asså Ellie är så himla rolig att rida. Hon är så himla vilig och positiv. När jag skrittade ut idag. så styrde jag mot ett "dike" (typ jätte litet kanppt märkbart) och så gick den upp ganska brant typ en meter upp till en liten fält liknande del. Ah då styrde jag upp dit och hon klättrade upp som om inget, inte äns en tanke på att stanna. Hon går dit man styr henne åt.

Iallafall ikväll skulle jag på Eric Saade pop explosion concert 2012 som va på cloetta center. Ganska kul då det fanns mycket att skratta åt. tex en liten tjej som ståd framför mig och skrek "jag älskar dej eric!!!!" hela tiden och som skrek konstant och som hela tiden smekte sitt egna hår. Ståd och skrattade åt henne under hela kvällen. Sen var ju Eric Saade grymt snygg och het så det var ju grymt ögon godis! :)





Kan ju säga att han är snyggare in real life :)

trött

Kategori: Allmänt

Igår red jag ut och Ellie var lite trött och seg så tog det lite lugnt. tog ett par galopper och försökte få en lugn galopp men man märkte att hon va trött och inte orka så gjorde inte mycket mer. 

Idag får hon vila, kanske skrittar runt grannstallet bara elr nåt. 

Onsdag: vila/skrittas
Torsdag: lätt dressyrpass
Fredag: Hoppning
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt



Till salu MÖRKBRUNA träns

Kategori: Till salu

Mörkbrunt pullarnosträns inkl. lädertyglar strl full





Jacson goldenline rundsytt träns mörkbrunt inkl. rundsydda lädertyglar. strl full









Till salu SVARTA träns

Kategori: Till salu

HÅLL MUSEN ÖVER BILDERNA FÖR ATT FÅ EN BÄTTRE BILD!

Svart Achenträns med gula sömmar. Bred nosgrimma. strl full







Svart remontnosträns. Med lite bling på nosgrimman. Dock saknas det en sten. Men går lätt att limma på en ny. Strl full


På denna bild under ser ni hur den ena stenen är borta på ensa sidan







Lektionen igår

Kategori: Allmänt

Lektionen igår gick väl helt okej. Fick väl inte så jätte mycket ut av den  men Ellie skötte sig bra! Ida märkte stor skillnad från förra veckan så det va kul. Red på volter och gjorde övergångar. 
Har ju tränt mycket med övergångar hela veckan. Då kul att det blir skillnad:) 

IDag blir det en lugn uteritt i det härliga vädret! 


Bild från igår efter lektionen..



imorgon eller är det idag??

Kategori: Allmänt

Imorgon eller idag ? klockan är faktiskt två på morgonen på måndagen så antar det gör det till idag? haha
Ja men då har vi rett ut det haha Idag då så ska jag rida för Ida med Ellie. Ska bli spännande, ska idag istället ha hennes sadel som hon fick med sig då den iallfall inte hamnar på halsen vid galoppfattningarna haha dock glider den fram lite men bättre än den andra jag testade. 

Funderar på outfiten vi ska ha. Funderar på vit eller vinröd...? Dock vet jag inte om det blir lagom snyggt med dressyrschabrak till allround sadel? men det får gå då jag inte har en dressyrsadel som passar Ellie. 

Hmm lite sådär nattliga funderingar haha:) Vill få nån att kunna filma men lyckas aldrig med det :( 

Godnatt :)


Min älskade vita springare och jag vid solnedgången.. alldeles för länge sedan...

uteritt

Kategori: Allmänt

Red ut en sväng själv idag och det gick bra. Tog det ganska lugnt. Körde lite övergångar halt-skritt-trav-skritt-halt-trav-skritt osv. Tog två galopper också. Nae men det var en lugn och slapp uteritt. Hon skötte sig jätte bra!

Förövrigt har jag anmält mej och Ellie till en clear round i maj. så det ska bli kul. Ska leta efter fler clear rounder i närheten som man kan träna på:) 

Idag får Emmet och jag stå för bilden <3


Hoppning

Kategori: Ellie

Det blev hoppning igår istället för idag då jag inte kunde hålla mig! haha 
Det gick jätte bra dock var hon ganska stark och på. Hon tyckte det var så kul och verkligen drog sig mot hindrerna så det gick ganska fort. Eller jag tyckte det gick fort men det såg tydligen inte ut som att det gjorde det:P
Vi hoppade 95cm som max. Det var rekord för mig och även henne tror jag. då ägaren sa att hon bara hade hoppat 90cm med henne;P 

Lina filmade lite också:)



Info om Ellie

Kategori: Ellie

Fick en förfrågan om att jag skulle skriva lite om Ellie om vad hon har gjort osv! Och självklart kan jag det!

Ellie är efter Eloge (halvblod) och undan Gun's Lady(knapstrup). 
Född 1998.

Jag har tagit henne på foder för senare köp. Då det känns bra att ha på foder först så vet man om det känns bra när man har börjat lära känna varandra.

Vi hämtade henne i lördags i Kristinehamn så det var en bit att åka. 

Hon har bott hos samma ägare i 13år och har väl igentligen inte gjort mycket alls.
Hon är grundriden, påbörjat galopp ombyte och hoppad 90cm under ryttare.
Så hon har väl en utbildningsnivå på minst LC.
Jag har ju inte haft henne så länge men verkar jätte trevlig och hon är jätte rolig att rida.

Jag har aldrig hoppat henne men hon ska tydligen ha en bra hopp kapacitet då duktiga hopptränare osv har sagt att det skulle bli en skit bra hopphäst när hon har löshoppats tidigare. 

Hon ska tydligen älska att hoppa men ägaren har tyckt att det har räckt med 90cm för hennes del haha.
Jag ska hoppa henne snart och se hur hon är!:) 

Om det är nåt mer ni vill veta är det bara att fråga:)

Mys dag?

Kategori: Allmänt

Funderar på att mysa lite idag med Ellie. och bara stå och pyssla lite med henne. Jag måste trimma hennes man då den är jätte lång och så ska jag klippa hovskägg, kronranden, öronen osv. Så hon blir lite tillfixad :) var alltid noga med Emmet att han var fin och tillfixad! Känns så himl mycket bättre. Hästarna ser finare och välvårdade ut! 

Sedan ska jag longera eller tömköra henne! Får se hur det går men det ska nog gå bra:)


Dålig bild men från igår på Ellie:)

Veckans Schema för Ellie

Kategori: Veckans Schema

Något såhär kommer nog veckan se ut:)

Måndag: Dressyrlektion

Tisdag: Uteritt 

Onsdag: Longering/Tömkörning 

Torsdag:
Hoppning 

Fredag:
Markarbete

Lördag: Uteritt/skrittas?

Söndag: Uteritt

dressyrlektion

Kategori: Allmänt

igår red jag dressyrlektion på Ellie! Gick bra och hon skötte sig bra. Fick det ganska klart för mig vad det är vi måste jobba med nu. 

* Övergångar!! - Hon är väldigt seg i dom. vill inte riktigt lyssna, men mot slutet var hon riktigt duktig.
* Halt, stå still - Hon har väldigt svårt för att göra halt och sedan stå kvar där.
* Galoppfattning - Blir lite slängtrav innan fattning.
* Galoppen - Och där att få ett lugnare tempo, och få bättre styrka i högern. 

Hon lyssnar jätte bra på komandon. 
Ne men hon är jätte trevlig och rolig att rida. Vill typ inte sluta rida henne då det är så himla kul:D

Igår testade jag min mammas dressyrsadel. fört tyckte jag den låg bra och allt men sen efter att jag hade ridit i den så upptäckte jag att den passade verkligen inte. Jag hamnade sjukt mycket i bakvikt och sadel åkte fram hela tiden(Hej svanskappa:(?). Det ledde till att jag fick sadla om ett par gånger och det va ganska besvärligt då Ellie inte vill stå still. Vid en galoppfattning i vänster så gjorde hon det med sån kraft att sadeln hamnade på halsen!? HAHA något chokad blev jag. 

Ellie var lite busig igår. Vid en högerfattning så gjorde hon nåt capriol liknande skutt, haha. Och sen i vänster så skulle jag sakta av henne och lugna ner henne lite efter galoppen men då tog hon några små bocksprång och sedan fattade galopp haha söt! 

Ganska stor skillnad på bocksprång från Emmet och från Ellie. Emmets tog i så att han storknade och det var ordentliga då. Men när Ellie bockade så märkte ja det knappt. Det gupplade lite bara haha. Sen kanske hon kan mer vem vet ;)





ny häst, nya tag, nya drömmar eller?

Kategori: Allmänt

Idag var jag och hämtade hem en sötnos från värmland. Det va en bit att åka men det var det värt. Hon verkar som en jätte rolig häst med kapacitet. Kommer nog ha ganska mycket att arbeta med men kommer nog ha mycket roligt när jag lär känna henne:) Känns väldigt konstigt att se detta söta lilla sto stå i Emmets box. Där Emmet ståd för två veckor sedan och mumsade på mat och nu står denna stumpan där istället. Jag är lite rädd över att allt blir nytt och ovant då jag fortfarande sitter och får gråt atacker och panik av att emmet inte finns kvar hos mig längre. Men förhoppningsvis kan Ellie som hon heter få mig att tänka på annat, må bra och tänka framåt. För hästarna är så otroligt viktigt för mig! Dom är skälen till att jag står här idag! Nae slut på detta nu för nu är jag trött efter lång bilresan och en omtumlande dag. Får berätta mer imorgon.:) Ska ta lite bilder imorgon också:)


Uppdatera sidan eller tryck F5!

Kategori: Allmänt

Uppdatera sidan eller tryck F5!

<3

Kategori: Allmänt

Skrittade ut idag med Lina/Siren och jag red på Tur. Gick väldigt bra faktiskt! Tog en galopp också. Jag red barbacka och hade ett schabrak under för att slippa att bli så himla hårig, sedan hade jag hackamoret på honom. Han var väldigt seg och trött i början men efter galoppen vakna han till sitt gamla vanliga:) 

Tänkte berätta att jag även ska åka och provrida en häst i helgen som kommer. Vi skulle åkt nu på tisdag men vi har problem med att få tag på en bil. 

Iallafall så tror jag denna häst kommer passa mig som handen i handsken. Det är ett sto på 157cm mankhöjd och ska va väldigt känslig för skänkel och tygeln. Pigg och arbetsglad:) Nae men allt bara stämmer! Så nu ska det bara stämma när jag kommer dit men vi får se. Är sjukt taggad iallfall:)
:)



Min älskade Emmet får stå för bild idag <3





idag

Kategori: Allmänt

Idag ska jag få låna Kajsas haflinger Tur. Så jag ska mocka och fixa åt honom och sedan skritta ut på honom. Hon sa att jag fick galoppera honom en kort bit också. han har varit halt och ska sättas igång nu. Och galopp är ju mer stöttdämpande än trav. Men vi får se:) Sen har jag insläpp i stallet också. segt på påsk men men.










Nytt i garderoben!

Kategori: Utrustning

Köpte ett nytt schabrak nyligen. Ett begagnat men i mycket fint skick från Frida! Det är ett Mias Rs dressyrschabrak som är ljuslila med mörklila kant:) så snyyggt! Måste säga också att det va lika fint som hon beskrev det. snabb frakt och allt. Jätte bra! 

Detta schabrak kommer bli så snyggt med mina lila benlindor:) 
Nu är det bara hästen som fattas!!



Bilden har jag lånat från Fridas blogg och det är hon som har tagit den. Hoppas det är okej att jag lånar, då jag inte hunnit ta en egen bild.





Uppdatera sidan eller tryck F5!

Kategori: Allmänt

Sidan kan f*cka upp sig tryck då f5 eller uppdatera sidan:)

Ny Blogg

Kategori: Allmänt

Har skapat en ny egen blogg också! Supertravarna läggs ner då min älskade Emmet är borta nu. 
Nu sak vi ta nya tag och jag letar efter en annan häst. Finns ingen som kan ta Emmets plats men måste fylla den tomma bosen och min tid med något. 

Denna blogg är inte klar än utseende mässigt. Detta är första gången jag försöker göra en design så ha lite förståelse att det är rörigt och fult. Ska få hjälpa av bästa Lina sen! 

Hoppas ni vill fortsätta att följa mig. Just nu finns det kanske inte så mycket intressant men snart kommer det in ev en ny häst.




Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt